Nézzük át közösen a szakzsargont!- 1. rész

deichmann_blogbadge.jpg

 

A divat változik, és mostanában már az évszakok is… Télen tavasz van, tavasszal tél, nyáron ősz, ősszel tavasz...

Azért cidri van odakint, hiszen benne járunk a télben, még ha az időjárás nem is mindig éppen ezt mutatja.

Megfigyeltem, hogy az idei szezonban is tartja magát a trend, miszerint a jeggingsek, leggingsek és sztreccs farmerek korában már mindenki kívül hordja a csizmát. Ez azért is jó, hiszen az út porát, latyakját, könnyen letörölhetjük róla, tehát nem a nadrágunk piszkolódik be, így egyetlen törléssel eltávolíthatjuk a szennyeződéseket.

De milyen legyen az ideális téli talpalávaló?

hv_5699.jpg

Térdig érő és overknee

Egy csizma lehet hosszabb és még hosszabb. Ahogy az overknie elnevezés is mutatja, ez az, ami feljebb megy a térdeken, vagyis térdfeletti. Emlékeztek még Julia Roberts overknee csizmájára a Pretty Womanből? Az egyik leghíresebb darab!

Nem bírom ki, muszáj megmutatnom, íme:

pretty-woman.jpg

A térd fölé érő darabok miniszoknyával, sorttal, esetleg leggingsel (nem nadrággal, mert a leggings nem nadrág!!!) mutatnak jól. Én próbáltam egy rövid kötött ruhával is, mert bevállalós vagyok :)

overknee.JPG

A térd alatti csizmákat viselhetjük farmerral és szoknyával egyaránt, ezek igazi jolly joker viseletek.

Színüket tekintve az idei év (is) a fekete-barna és ezek árnyalataiban „pompázó” csizmák térhódításának kedvez. Nekem van piros csizmám is, igaz, Ő rövid szárú, de akkor is! Nápolyban szerettünk egymásba, nyáron! Várom, hogy eljöjjön a színes csizmák kora, hogy közös erővel vehessük fel a kesztyűt a zord szürkeség ellen.

Egy unalmas hétfői napra?

Fekete kötött ruhával, színben harmonizáló mintás sállal, egyszerű, de nagyszerű viselet lehet.

lila_csizma.jpg